Nominatie KLOS-trofee 2010 voor Peter v.d. Weijer

De Jeugd Sport Stichting Schijndel is weer gestart met het bekend maken van de nominaties voor de KLOS-trofee 2010. Afgelopen donderdag werd tijdens de vierde dag van de zwemvierdaagse de eerste nominatie uitgereikt aan Peter v.d. Weijer van Zwemvereniging Neptunus ‘58.

Peter van de Weijer
Peter van de Weijer is al lid van zwemvereniging Neptunus '58 sinds 1977. De eerste jaren was hij coördinator van het wedstrijdzwemmen. Daarna werd hij vrijwilliger bij de afdeling recreatief zwemmen en de afdeling diplomazwemmen. Een flink aantal jaren was Peter ook actief als trainer bij de afdeling zwemmend redden. Naast praktijklessen gaf hij daar ook theorieles.

Op dit moment is Peter nog steeds hoofdtrainer van de afdeling zwemvaardigheidzwemmen. Ook geeft hij zelf verschillende groepen zwemmers training in zwemvaardigheid. Daarnaast coacht hij verschillende trainers in opleiding en houdt zich bezig met de algemene organisatie van de afdeling. Voorst is Peter sinds 1987 bestuurslid van zwemvereniging Neptunus '58.

Veiligheid staat bij Peter voorop. Hij heeft dan ook al heel erg lang een geldig EHBO-diploma. Hij spoort alle trainers van Neptunus '58 aan om ook een EHBO-diploma te gaan halen en om mee te doen aan de veiligheidstraining, die de afdeling zwemmend redden elk jaar geeft aan alle trainers.

Peter is voortdurend op zoek naar verbetering, zowel in zijn eigen lesgeven als in het coachen van de trainers. Hij promoot elke mogelijkheid om meer leden voor de afdeling zwemvaardigheid te werven. Zo stond hij aan de wieg van verschillende nieuwe activiteiten, die steeds het zwemmen als basis hebben: de oudermeezwemdag, de vriendje- en vriendinnetje meezwemdag, de cursus aquafit 4 you en zwemles voor volwassenen.

Uitreiking KLOS-trofee
De KLOS-trofee wordt door de Jeugd Sport Stichting Schijndel uitgereikt aan personen die zich vrijwillig inzetten voor een sport- of jeugdvereniging. Uit de nominaties wordt een winnaar gekozen. Wie de KLOS-trofee wint, wordt in februari of maart 2010 duidelijk tijdens de jaarlijkse huldigingsavond van de sportkampioenen.

Voor meer informatie over de KLOS-trofee kijkt u op www.schijndelsport.nl.

Voor meer informatie:
Toon Boselie (073) 544 08 82
Arno van Alebeek (073) 544 08 86



Peter van de Weijer (links) ontvangt de nominatie van Peter van Esch, bestuurslid van de Jeugd Sport Stichting Schijndel (foto Arno van Alebeek)

Meer foto's